Retail-Skills – retail tot leven

Retail Skills is een uniek product om de handelsstudenten échte praktijkskills bij te brengen. Op dit moment wordt het door ROC van Twente en Uitgeverij Sarphati ontwikkeld.

Retail-skills is een lesmethode waar retail tot leven komt. De basis van de methode is gebaseerd op het Retail-skillsprogramma dat bestaat uit 6 skills. In de store for skills kunnen alle vaardigheden van het werken in een winkel getraind worden. De basis voor het concept is gebaseerd op een integratie tussen de vakken: Nederlands, Engels, commerciële economie, assortimentskennis, bedrijfseconomie en presentatie.

Zes retail skills

  1. Sales-Skills is een training voor studenten met als doel om hun communicatie- en verkoopvaardigheden te verbeteren door middel van professionele video-analyse. Studenten worden getraind in de store for skills, waarbij elke student individueel wordt geobserveerd en geanalyseerd.
  2. Binnen Web-Skills gaan de studenten aan de slag met het ontwerpen van hun eigen webshop volgens het VINC (van idee naar conversie) model.
  3. Business-Skills houdt zich bezig met het voorraadbeheer en de administratie van de webshop. Daarnaast kan Business-Skills worden gesimuleerd in de store for skills.
  4. Speaking-Skills is gericht op het trainen van vaardigheden om zakelijke gesprekken te kunnen voeren zoals een sollicitatiegesprek, beoordelingsgesprek, functioneringsgesprek en slechtnieuwsgesprek zowel in het Nederlands als in een vreemde taal.
  5. De store for skills wordt door middel van Presentation-Skills volledig ingericht. Kernwoorden zijn hierbij etaleren en het maken van een etalageplan, presenteren van artikelen en het maken van een schappenplan en het sfeervol inrichten van winkelruimtes.
  6. Het bijbrengen van productinformatie van de artikelen uit de store for skills en de webshop staan centraal bij Product-Skills.

Het doel van Retail-Skills is het beter voorbereiden van studenten op de arbeidsmarkt in een gesimuleerde omgeving waarbij de winkelpraktijk centraal staat.

Storesafari Luxemburg

Storesafari Luxemburg

Donderdag 23 mei kwamen de docenten verwachtingsvol aan bij winkelcentrum Massen in Wemperhardt, Luxemburg. Op het oog een doorsnee winkelcentrum, waar we in 24 uur onze gasten gingen laten zien wat deze plaats speciaal maakt. Tom Kikkert nam ons op vrijdag mee in een...

Lees meer
Logistieke Safari

Logistieke Safari

Op donderdag 16 mei 2019 waren we met een groep van 15 docenten op pad in het meest duurzame distributiecentrum van Europa. We werden ontvangen met een kop koffie en een stroopwafel van Lidl; met echte roomboter. De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs is geen loze...

Lees meer