MBO-lesmateriaal

dat u ontzorgt en inspireert

Overzicht mbo-lesmateriaal

Retail

Entree Assistent verkoop / retail
De entree-opleiding retail bevat een compleet aanbod aan mbo-leermiddelen. Naast theorieboeken behoren een docentenhandleiding, meer verwerkingsvragen, school- en praktijkopdrachten en proef-examens tot het pakket.
Verkoper (2)
Het pakket voor het crebo Verkoper bestaat uit theorieboeken, school- en praktijkopdrachten, proef-examens en keuze uit vele extra’s.
Eerste verkoper en Verkoopspecialist (3)
Het pakket voor het crebo Verkoper bestaat uit theorieboeken, school- en praktijkopdrachten, proef-examens en keuze uit vele extra’s. De theorieboeken voor Eerste Verkoper en Verkoopspecialist zijn in de basis gelijk. Voor zowel eerste Verkoper als Verkoopspecialist zijn er theorieboeken per profiel.
Manager retail (4)
Het pakket voor het crebo Verkoper bestaat uit theorieboeken, school- en praktijkopdrachten, proef-examens en keuze uit vele extra’s. Veel theorieboeken zijn voor Manager Retail en Ondernemer Retail gelijk, maar er zijn ook crebospecifieke boeken.
Ondernemer retail (4)
Het pakket voor het crebo Verkoper bestaat uit theorieboeken, school- en praktijkopdrachten, proef-examens en keuze uit vele extra’s. Veel theorieboeken zijn voor Manager Retail en Ondernemer Retail gelijk maar er zijn ook crebospecifieke boeken.

Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen
Het lesmateriaal van Uitgeverij Sarphati wordt met succes ingezet binnen de bedrijfsopleidingen. Wij maken graag een offerte op maat en bespreken met u alle maatwerkmogelijkheden.

De Handelsroute heeft een eigen website. Daar vindt u alle informatie. De Handelsroute is de beste methode voor het handelsonderwijs van dit moment. Nieuwsgierig? Lees op www.sarphati-dehandelsroute.nl.

DE HANDELSROUTE

Deze in de praktijk beproefde methode voor bijvoorbeeld winkelpersoneel geeft u een andere kijk op de beroepspraktijk van uw leerlingen. Onze bedrijfsopleidingen zijn samengesteld en geschreven door professionals uit de retail en het lesmateriaal bestaat dan ook uit reële retailcases. Een ideale lesmethode voor de leerling, waar de praktijkopleider intensief bij wordt betrokken.

Uitgeverij Sarphati verzorgt uw incompany traject van A tot Z. Voorafgaand aan de offerte bespreken we vrijblijvend met u de haalbaarheid van dit traject.

Al onze content is ook digitaal beschikbaar! U kunt De Handelsroute afnemen als e-book of in combinatie met papier (boeken) en digitaal (e-book). Alle digitaal opgeslagen content is natuurlijk ook een ideale basis voor al uw maatwerk.

Hulp bij maatwerk
Wilt u maatwerk, maar heeft u niet voldoende tijd of capaciteit om dat handen en voeten te geven? Wij helpen u graag met de totstandkoming van een passend opleidingsaanbod.

Logistiek

Entree Assistent logistiek
De entree-opleiding logistiek bevat een compleet aanbod aan mbo-leermiddelen. Naast theorieboeken behoren een docentenhandleiding, meer verwerkingsvragen, school- en praktijkopdrachten en proef-examens tot het pakket.
Logistiek medewerker (2)
Het pakket voor het crebo Logistiek Medewerker bestaat uit theorieboeken, school- en praktijkopdrachten, proef-examens en keuze uit vele extra’s. De theorieboeken voor Logistiek Medewerker en Logistiek Teamleider zijn in de basis gelijk. De student Logistiek Medewerker studeert af met het basisgedeelte.
Logistiek teamleider (3)
Het pakket voor het crebo Logistiek Teamleider bestaat uit theorieboeken, school- en praktijkopdrachten, proef-examens en keuze uit vele extra’s. De theorieboeken voor Logistiek Medewerker en Logistiek Teamleider zijn in de basis gelijk. Voor Logistiek Teamleider zijn er theorieboeken voor het profielgedeelte.
Logistiek supervisor (4)
Het pakket voor het crebo Logistiek Supervisor  bestaat uit theorieboeken, school- en praktijkopdrachten, proef-examens en keuze uit vele extra’s.

Commercie

Commercieel medewerker (3)

Het pakket voor Commercieel Medewerker bestaat uit theorieboeken. 

(Junior) accountmanager (4)

Het pakket voor Junior Accountmanager bestaat uit theorieboeken. 

Marketing, communicatie en evenementen (4)

Uniek aan deze leermiddelen

  • Een praktisch en overzichtelijk gestructureerd studieboek waarin informatie wordt afgewisseld met vragen en opdrachten.
  • De student kan stapsgewijs de materie tot zich nemen.
  • No-nonsense vormgeving met een rustige bladspiegel en niet te lange alinea’s.
  • De enige ‘moeilijke’ woorden zijn de begrippen waar de beroepsbeoefenaar mee moet werken en die uw student dus moet kennen.
  • Pitch is geschikt voor zelfstandig werken én voor afwisselend zelfstandig en klassikaal werken

    Extra materiaal
    Bij het boek hoort de online oefen- en toetsportal PracticX. In deze portal vindt de student per hoofdstuk open en gesloten vragen, waarop de student direct feedback krijgt. Daarnaast kan de student met oefententamens zich voorbereiden op de theorietentamens van SPL/ECABO. Ook op deze oefententamens krijg je meteen feedback.

Ondernemerschap

Ondernemend Gedrag
De boeken zijn op niveau geschreven (entree, niveau 2 en niveau 3/4) en zijn generiek van opzet. Uitstekend te gebruiken in zowel BOL als BBL. Praktisch ingesteld. Eindtoets wordt bijgeleverd, zodat u te allen tijde de inspanningsverplichting kunt aantonen. Dekken het hele keuzedeel van 240 SBU.
Oriëntatie op Ondernemerschap
De boeken zijn op niveau geschreven (niveau 2 en niveau 3/4) en zijn generiek van opzet. Uitstekend te gebruiken in zowel BOL als BBL. Praktisch ingesteld. Eindtoets wordt bijgeleverd, zodat u te allen tijde de inspanningsverplichting kunt aantonen. Dekken het hele keuzedeel van 240 SBU.
Ondernemerschap mbo
Compleet pakket uitdagend onderwijs inclusief  de opbouw van een portfolio waarmee kan worden aangetoond dat voldaan is aan de inspanningsverplichting. Het pakket bestaat uit een drietal boeken. Zowel online, als e-book of in papieren boekvorm te verkrijgen.
E-scan
De meeste competenties van de toekomst zijn van belang voor ondernemend gedrag samen met initiatief nemen.

Werkgevers vinden het van groot belang dat je tot actie bereid bent. Dat je niet stil blijft zitten als er iets moet gebeuren of afwacht tot je een opdracht krijgt. Kortom men verwacht een proactieve houding.

Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van je ondernemend gedrag bestaat uit het ontwikkelen van die competenties.
Hierdoor is het van belang dat je goed naar jezelf leert kijken. Dat kan je onder andere doen door middel van het zelf beoordelen van jouw competenties van de 21 century skills door middel van een e-scan.Om te controleren of je zelfbeeld klopt met de werkelijkheid is het echter ook van belang dat mensen in je directe omgeving, en die in staat zijn om jou te beoordelen, de scan invullen.

De uitslag is voor jou van belang om te bepalen waar je goed in bent en waar kansen liggen om je verder te ontwikkelen.
Dus om je eigen persoonlijke ontwikkelingsplan te bepalen en om je ondernemend gedrag verder te ontwikkelen.

De e-scan van Uitgeverij Sarphati is kosteloos en kan zo vaak als nodig worden ingezet voor het beoordelen van ondernemend gedrag.

Klik hier voor de e-scan of klik hier voor een PDF met inleidende informatie te lezen.

Qredits
Dé ultieme uitdaging voor uw student!

Uw leerlingen en studenten een écht ondernemersplan laten schrijven? Dat is een ultieme uitdaging voor elke student. Met de ELO Ondernemersplan van Qredits wordt uw student optimaal ondersteund door middel van uitleg, video’s, etc.. en leert hij nadenken over alle aspecten van het ondernemersplan. Speciaal bieden wij dit aan voor het mbo!

De cyclus bestaat uit een kick-off meeting, de werkelijke praktijk van het schrijven van een écht ondernemersplan en dan… volgt de PITCH. Bij de pitch is de kredietverlener zelf aanwezig. Mocht een van de te presenteren ondernemersplannen gekwalificeerd worden, dan kan uw student direct door voor een echt krediet en starten met zijn of haar bedrijf!

Reëler en uitdagender kunnen wij het niet maken voor uw student!

Retail Skills voor uw studenten

Sale-Skills
Sale-Skills is een training voor studenten met als doel om hun communicatie- en verkoopvaardigheden te verbeteren door middel van professionele video-analyse. Studenten worden getraind in de store for skills, waarbij elke student individueel wordt geobserveerd en geanalyseerd.
Web-Skills
Binnen Web-Skills gaan de studenten aan de slag met het ontwerpen van hun eigen webshop volgens het VINC-model (van idee naar conversie).
Business-Skills
Business-Skills houdt zich bezig met het voorraadbeheer en de administratie van de webshop. Daarnaast kan Business-Skills worden gesimuleerd in de store for skills.
Speaking-Skills
Speaking-Skills is gericht op het trainen van vaardigheden om zakelijke gesprekken te voeren zoals een sollicitatiegesprek, beoordelingsgesprek, functioneringsgesprek en slechtnieuwsgesprek zowel in het Nederlands als in een vreemde taal.
Presentation-Skills
De store for skills wordt door middel van Presentation-Skills volledig ingericht. Kernwoorden zijn hierbij etaleren en het maken van een etalageplan, presenteren van artikelen en het maken van een schappenplan en het sfeervol inrichten van winkelruimtes.
Product-Skills
Het bijbrengen van productinformatie van de artikelen uit de store for skills en de webshop staan centraal bij Product-Skills.

Aanvullend aanbod mbo

Schoolopdrachten
Uitgeverij Sarphati gelooft in vakmanschap. Vakmanschap bereikt u door naast theorie uw studenten te oefenen en uit te dagen in vaardigheden en het aanleren van de beroepspraktijk. De schoolopdrachten helpen daarbij. Elk theorieboek heeft bijbehorende schoolopdrachten die u in of rond de onderwijsinstelling kunt uitvoeren.
Praktijkopdrachten
Als optimale voorbereiding op en maximale benutting van de BPV zijn deze opdrachten geschreven. Daarnaast zijn ze voorbereidend op de “Proeven van Bekwaamheid” van ESS.
Retail-Skills

Retail-Skills is een lesmethode waarin retail tot leven komt. De basis van de methode is gebaseerd op het Retail-Skillsprogramma dat bestaat uit 6 skills. In de store for skills kunnen alle vaardigheden van het werken in een winkel getraind worden. De basis voor het concept is gebaseerd op een integratie tussen de vakken: Nederlands, Engels, commerciële economie, assortimentskennis, bedrijfseconomie en presentatie.

Lees alle details van Retail-Skills voor het mbo

 

De Schoolwebwinkel

Met een écht werkende webshop geld verdienen! Dat is de kern van De Schoolwebwinkel, een lesmethode met theorie, praktijk en een gecertificeerde webshop vanuit één platform waarbij de student zelf een webwinkel met online betaalmethoden opzet.

Lees hier meer over De Schoolwebwinkel

 

Storesafari studenten
StoreSafari_Sarphati_Educatie

 

De storesafari voor studenten is afgeleid van de jaarlijkse storesafari voor docenten. Bij deze storesafari worden de deelnemers bijgepraat over de toekomst van retail. De trends worden tijdens een rondleiding door de stad aan den lijve ervaren.
Met behulp van een gratis doe-het-zelf pakket kunt u een eigen storesafari voor studenten organiseren in een stad bij u in de buurt.

Winkelen 3.0
Het nieuwe winkelen, de nieuwe rol van de verkoper op de winkelvloer, winkelbeleving, integratie online en offline… álle nieuwe trends. Motiveer uw studenten met dit boekje over de toekomst van hun beroep!
Je Beste Beentje Voor!
Met zowel een docentenhandleiding als een studentenwerkboek is dit boekje een ideale voorbereiding op de BPV (en de arbeidsmarkt). Sociale vaardigheden worden belicht en geoefend van telefoon opnemen tot omgaan met feed-back op je BPV. Geschreven door een docent BPV en dus regelrecht uit de praktijk van het mbo!
Exact Online
Oefenen met het professionele pakket van Exact! Zo haalt u de praktijk in school en geeft u uw studenten Junior Accountmanager extra bagage mee op de arbeidsmarkt. Praktijkopdrachten geschreven door Uitgeverij Sarphati bootsen de werkelijkheid na en maken oefenen levensecht! Zowel voor retail als logistiek beschikbaar!
Kassatrainer
In de J&S kassatrainer zijn leerlingen verkoopmedewerker in het virtuele warenhuis J&S.

J&S is een warenhuisketen gericht op lifestyle. Het assortiment bestaat uit fashion, beauty en elektronica. Naast kwaliteitsproducten moet een uitgekiend loyaltyprogramma en perfecte serviceverlening J&S onderscheiden in de markt en zorgen voor klantenbinding. Als medewerker van J&S wordt van de leerling nogal wat gevraagd: klantgericht werken, commercieel handelen, veiligheidsrichtlijnen volgen en nauwkeurig de procedures uitvoeren!

In de interactieve oefenomgeving gaan leerlingen klanten helpen aan de kassa. De daadwerkelijke handelingen op de kassa en in de omgeving, maar ook het omgaan met de klant worden als een gehele procedure geoefend. De simulatie geeft bijna dezelfde ervaring als de praktijk: klanten met wie je kunt communiceren, een volledig werkend kassasysteem en een interactieve omgeving met artikelen, bonnetjes, etc. Klik op onderstaande plaatjes voor een impressie.

Kassatrainer kan ESS gecertificeerd aftoetsen!

Warehouse trainer
Voor alle opleidingen in het beroepsonderwijs waarin leerlingen kennis gaan maken of praktijkervaring op moeten doen met transport en logistiek is er binnen Virtual Skillslab de bundel Logistiek.

Deze bundel bevat de Warehousetrainer Goederen ontvangst, de Warehousetrainer Opslag & Replenishment, de Warehousetrainer Orders verzamelen, de Warehousetrainer Goederen verzenden en de Docentenmodule.

In de warehousetrainer zijn leerlingen logistiek medewerker in het distributiecentrum van de virtuele supermarktketen X-tra. De leerling neemt verschillende rollen aan: expeditiemedewerker, reachtrucker, orderpicker of vrachtwagenchauffeur. In het zeer realistische 3D magazijn voert de leerling alle operationele processen uit die zich afspelen in een distributiecentrum: goederenontvangst, opslag, replenishment, orders verzamelen en goederen verzenden.

De eisen aan de medewerker zijn hoog: niet alleen moeten procedures nauwkeurig uitgevoerd worden, ook efficiënt en veilig werken is een belangrijk onderdeel. De leerling wordt bovendien geconfronteerd met diverse uitzonderingen en onveilige situaties waarin op een adequate manier moet worden gehandeld.

Logistiek: gastsprekers
Wij hebben een pool van gastsprekers voor de logistieke opleidingen. Laat uw studenten bijgepraat worden over de nieuwste trends en ontwikkelingen door mensen uit het beroepenveld. Een mooi ingrediënt voor een motiverende les.
Logistiek: excursies
Wij hebben een pool van bedrijven die u en uw studenten graag verwelkomt op zijn logistieke afdeling van het bedrijf.
Plaza Challenge
Plaza Challenge Uitgeverij Sarphati

Plaza Challenge School is een bekroond (IPON Award) online economisch georiënteerd managementspel waarbij leerlingen kennismaken met ondernemen en de marktprincipes.

Doordat het goed aansluit bij de leefwereld van jongeren worden ze uitgedaagd om meer te willen weten over de lesstof. Ze worden geconfronteerd met allerlei dilemma’s die een ondernemer dagelijks tegenkomt. Ze moeten een winkel beginnen, maar daar komen dan ook alle zaken bij kijken die in het “echte” leven ook spelen. Locatiekueze, personeel, geld lenen, marketing, inkoop, acties, etc.

De studenten battelen 26 rondes tegen elkaar! U kunt uw lessen steeds ophangen aan de tussentijdse managementinformatie over de scores op verschillende onderdelen.