Bol.com is uitgeroepen tot Retailer of the Year 2017-2018. Action ging tijdens het ABN AMRO Retailer of The Year Gala voor het vierde jaar op rij met de titel van beste winkelketen naar huis.

Naast de algehele Retailer of the Year-titel, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, is bol.com ook verkozen tot winnaar van de Webshop Awards. Daarmee volgt de grootste webwinkel van Nederland 123inkt op, dat die prijs de vorige twee edities won. De winnaars zijn tot stand gekomen op basis van beoordelingen van ruim 316 duizend consumenten. Vorige maand werden al de 34 categoriewinnaars bekendgemaakt, waarna consumenten in de afgelopen maand op de overall winnaar konden stemmen.

Tijdens het gala zijn ook de vakprijzen voor beste retail managementteam en beste executive verdeeld. Hunkemöller-ceo Philip Mountford volgt Daniel Ropers op als beste topman, terwijl het managementteam van Rituals dat van Hunkemöller aflost op de eerste plaats. De winnaars van beide vakprijzen zijn vastgesteld via stemmen van vakgenoten. In totaal hebben ruim zestienhonderd retailers gestemd.

Top vijf Retail Executives
Philip Mountford – Hunkemöller
Frits van Eerd – Jumbo
Debbie Klein – Beter Bed
Victor van Nieuwenhuizen – Sissy-Boy
Bart Karis – Zeeman

Top vijf Retail Managementteam
Rituals
De Bijenkorf
Fietsenwinkel.nl
Bol.com
Albert Heijn

Bron: RetailNews