Retail-Skills – retail tot leven

Retail Skills is een uniek product om de handelsstudenten échte praktijkskills bij te brengen. Op dit moment wordt het door ROC van Twente en Uitgeverij Sarphati ontwikkeld.

Retail-skills is een lesmethode waar retail tot leven komt. De basis van de methode is gebaseerd op het Retail-skillsprogramma dat bestaat uit 6 skills. In de store for skills kunnen alle vaardigheden van het werken in een winkel getraind worden. De basis voor het concept is gebaseerd op een integratie tussen de vakken: Nederlands, Engels, commerciële economie, assortimentskennis, bedrijfseconomie en presentatie.

Zes retail skills

  1. Sales-Skills is een training voor studenten met als doel om hun communicatie- en verkoopvaardigheden te verbeteren door middel van professionele video-analyse. Studenten worden getraind in de store for skills, waarbij elke student individueel wordt geobserveerd en geanalyseerd.
  2. Binnen Web-Skills gaan de studenten aan de slag met het ontwerpen van hun eigen webshop volgens het VINC (van idee naar conversie) model.
  3. Business-Skills houdt zich bezig met het voorraadbeheer en de administratie van de webshop. Daarnaast kan Business-Skills worden gesimuleerd in de store for skills.
  4. Speaking-Skills is gericht op het trainen van vaardigheden om zakelijke gesprekken te kunnen voeren zoals een sollicitatiegesprek, beoordelingsgesprek, functioneringsgesprek en slechtnieuwsgesprek zowel in het Nederlands als in een vreemde taal.
  5. De store for skills wordt door middel van Presentation-Skills volledig ingericht. Kernwoorden zijn hierbij etaleren en het maken van een etalageplan, presenteren van artikelen en het maken van een schappenplan en het sfeervol inrichten van winkelruimtes.
  6. Het bijbrengen van productinformatie van de artikelen uit de store for skills en de webshop staan centraal bij Product-Skills.

Het doel van Retail-Skills is het beter voorbereiden van studenten op de arbeidsmarkt in een gesimuleerde omgeving waarbij de winkelpraktijk centraal staat.

Experience bij Lidl

Experience bij Lidl

Op dinsdag 12 maart 2019 was de excellentieklas van het Drenthe college te gast bij het nieuwste distributiecentrum van Lidl in Oosterhout. Hier leerden zij alles over het ontstaan, de groei, de doelgroep en de marktpositie van Lidl. Ook voerden zij een...

Lees meer
Succesvolle Talentendag Action 2018

Succesvolle Talentendag Action 2018

Action heeft alle toptalenten uit de retail uitgedaagd om mee te denken in een echte case. Op donderdag 15 november presenteerden de deelnemers hun visie op de online strategie van Action. Daarnaast kregen zij een rondleiding door het distributiecentrum en er was...

Lees meer